FeLV - מחלת הלוקמיה בחתולים

FeLV, לוקמיית החתולים, הינה מחלה קשה ומייסרת. כיצד נדבקים החתולים? מה קורה בגופם? מה ניתן לעשות? כל המידע והפרטים שחייבים לדעת.

FeLV - לוקמית חתולים

כמו בני האדם, גם חתולים עלולים לפתח מצבים רפואיים קשים. אחת מן המחלות הנפוצות והקטלניות ביותר שחתול עלול לסבול מהן נגרמת על ידי נגיף הלוקמיה של חתולים, (הידוע גם כ-FeLV - Feline Leukemia Virus Disease). כיום ניתן להגן על החתולים מפני FeLV באמצעות חיסון, כך שחשוב לוודא שהחתול שלכם מקבל טיפול רפואי עדכני באופן קבוע.

קיימים שלושה סוגים מרכזיים של לוקמיה לחתולים.

  1. לוקמיה הדומה לזו שממנה סובלים בני האדם, מעין סרטן של תאי הדם הלבנים.

  2. הסוג השני הוא לימפוסרקומה. סוג אחר של סרטן, מחלה שמתפתחת ברקמת הלימפואיד שמסביב לבלוטות לימפיות, ומשפיעה על איברים בחלל הפנימי של הגוף, כגון הכליות, הכבד, עמוד השדרה, המוח, הדם ומח העצם.

  3. עם זאת, לא כל סוגי המחלות הנגרמות מנגיף ה-FeLV הן סרטניות – הסוג השלישי של לוקמיה כולל מספר מחלות לא-סרטניות הכוללות דיכוי של המערכת החיסונית, אנמיה ודלקות מפרקים (חלק מן המצבים הרפואיים הללו, הגם שאינם סרטניים, עשויים להוביל לעיתים למוות).

חתולים נחשפים בדרך כלל לנגיף ה-FeLV כשהם נקלעים למריבה. זהו נגיף המתפשט בעיקר דרך רוק, והפצעים שחתולים סופגים בזמן מריבה מספקים נקודת כניסה טובה עבור הנגיף אל תוך גופם. חתולים יכולים להידבק בנגיף גם באמצעות אכילה או שתייה מאותה קערה, ליקוק הדדי והעברה מאמהות לגוריהן.

חשוב לדעת שבחלק מן המחלות אי אפשר לטפל, כך שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הנגיף היא להמנע מהידבקות בו. חתולים שנדבקו ב-FeLV מסוכנים לחתולים אחרים, כך שהם חייבים להיות בבית שבו הם חיית המחמד היחידה, או לחלופין ניתן לבחור בהמתת חסד. עם זאת, כדאי לזכור גם שחתול יכול להיות שנים רבות כשהוא נושא את המחלה, כך שהוטרינר יוכל לייעץ לכם מהי דרך הפעולה הטובה ביותר לנקוט בה.

עד כה טרם בוצעו מחקרים בנושא או נמצא מתאם בין המחלה אצל חתולים לבין המחלה אצל בני אדם, כך שגם אם החתול נדבק בנגיף, משפחתכם אמורה להיות בטוחה. ועדיין, מומלץ כי אנשים בקבוצות סיכון גבוה, כגון תינוקות בני יומם, קשישים, חולי במחלות כרוניות וחולים המקבלים טיפולים כימותרפיים, ימנעו ממגע עם חתול חולה. הואיל והנגיף אינו מסוגל לשרוד יותר ממספר שעות מחוץ לגופו של חתול, ניתן להכניס חתולים הביתה כבר יומיים לאחר יציאתו של חתול חולה. לפרטים נוספים יש להתייעץ עם הוטרינר שלכם.

דלג לתוכן מרכזי