פאראינפלואנזה

מהו הפאראינפלואנזה? מה הם התסמינים? וכיצד מחסנים? כל זאת ועוד בסקירה מרתקת.

פאראינפלואנזה

פאראינפלואנזה היא מחלה התוקפת את דרכי הנשימה של כלבים. תסמיניה דומים לאלה של שפעת רגילה שעשויה לתקוף כלב, וכמו כן שתי המחלות מידבקות ואפשר להיתקל בהן במקומות בהם יש ריכוזים גדולים של כלבים, כמו מקלטים לכלבי רחוב, גינות כלבים וכדומה; אולם בזאת מסתיים הדמיון. אך למרות הדומות, מדובר בשני וירוסים שונים מאוד, ובהתאמה כל מחלה דורשת טיפול שונה וחיסון שונה.בפרט, הזיהום שנגרם כתוצאה מווירוס פאראינפלואנזה נחשב זיהום ריאות ויראלי מידבק ביותר ועשוי להוביל למחלות קשות יותר, כמו דלקת סימפונות (הידועה יותר כשיעול של כלבים).

תסמיני הפאראינפלואנזה 

חומרת התסמינים הבאים עשויה להשתנות בהתאם לגילו של הכלב שנדבק ומצב מערכת החיסון בגופו:

  • שיעול: יתכן שיעול יבש או לח, לעיתים אף שיעול הכולל דם

  • עליה מתונה בחום

  • הפרשות מן האף, מנזלת ועד דם

  • חוסר אנרגיה

  • אובדן תיאבון

הגורמים להדבקות בוירוס

הגורם לפאראינפלואנזה ויראלי ויכול לעבור מכלב לכלב אפילו באמצעות האוויר שהם נושמים. וירוס הפאראינפלואנזה הוא קרוב-רחוק של וירוס הכלבלבת והם חולקים תסמינים נשימתיים דומים, הנעים משיעול יבש ועד דלקות בלוע, בסימפונות ובקנה הנשימה. הווירוס יכול עדיין להדביק באמצעות האוויר או (כלי מים משותף) עד שבועיים לאחר שהדלקת החלימה. גורים וגזעי כלבים קטנים נמצאים בקבוצת סיכון לפתח דלקת ריאות בשל ההפרשות הסמיכות שנוצרות עקב הגירוי בגרונם.

בזמן האבחון

כאמור, קל מאוד להידבק בווירוס במקומות בהם יש כלבים רבים, כמו מחסות, מספרות כלבים ואיזורים נוספים בהם כלבים נוהגים לשהות יחד. לכן חשוב מאוד לתת לווטרינר כמה שיותר פרטים אודות מקום הימצאו של הכלב בפרק הזמן של שבועיים עד ארבעה שבועות שלפני הופעת הסימפטום הראשון שממנו סובל הכלב.

טיפול והחלמה

אם הכלב שלכם נדבק בווירוס הפארארינפלואנזה, אפשרויות הטיפול שיציע לכם הוטרינר בדרך כלל לא יכללו אשפוז אלא אם מדובר במצב קיצוני, משום שהווירוס מידבק מאוד עבור כלבים אחרים, ולעיתים מצריך בידוד. הטיפול בדרך כלל יכלול המכילים נגזרות של קודאין, וגם זה רק במקרים בהם השיעול קשה ובלתי פוסק. במקרים כרוניים חמורים יתכן שיהיה צורך באנטיביוטיקה.

רוב מחלות הכלבים המידבקות במערכת הנשימה, כמו פאראינפלואנזה, הן מחלות שחולפות כלעומת שהופיעו, בדרך כלל בטווח זמן של שבועיים. הכלב אמור להחלים לגמרי ולשוב לפעילות איתנה, אלא אם קיימת בעיה כלשהי במערכת החיסון שלו או אם מדובר בגור צעיר. בכל מקרה, כמו תמיד, במידה ויש חשש להדבקות, קודם כל יש לפנות לוטרינר שלכם. 

ולבסוף, הטיפול הטוב ביותר נגד פאראינפלואנזה, כמו נגד מחלות רבות נוספות, הוא באמצעות מניעתן מראש על ידי חיסון מתאים. בישראל החיסון נגד פאראינפלואנזה הוא חלק מן החיסון המשושה הניתן לכלבים ולכן חשוב מאוד להקפיד לתת לכלב את החיסון במועד, בפרט אם הוא שוהה זמן רב בסביבת כלבים אחרים.

 

דלג לתוכן מרכזי