הכירו את החתול הבריטי קצר השיער
קודם כל, קצת היסטוריה
שמו של הגזע מרמז על כך שמקורו מבריטניה, אולם בפועל הוא הגיע לשם עוד בתקופת האימפריה הרומית, כך שאבותיו ככל הנראה הם חתולים רומיים. הסיבה שהוא מוכר כיום כגזע בפני עצמו בעל מאפיינים ברורים ומוגדרים מאוד קשורה לשילוב בין גנטיקה לבין... גיאוגרפיה: הואיל ובריטניה היא אי, ולאחר שהאימפריה הרומית נפלה למעשה נקטעה דרכם של חתולי אירופה אל בריטניה ובחזרה, נוצר מצב של רביית חתולים בינם לבין עצמם ומאגר הגנים של הגזע היה למעשה מוגבל. בתהליך אבולוציוני מזורז נוצרו המאפיינים הייחודיים המוכרים לנו היום, עד שבמאה ה-19 הוחלט להכיר בחתול הזה כגזע נפרד, שזכה לשם חתול בריטי קצר שיער.
אגב, החתול הבריטי שאנו מכירים היום הוא לא בדיוק אותו חתול שהיה במאה ה-19, משום שבמהלך מלחמת העולם השניה נפגעה אוכלוסיית החתולים הבריטיים באופן קשה וכמעט הוכחדה לגמרי. ניסיונות שימור שנעשו כדי למנוע את הכחדת הגזע כללו בין היתר הכלאות עם חתולים מגזע פרסי; כך שהמאפיינים הטהורים שהיו להם בתקופה ההיא השתנו מעט. ועדיין, אין בכך כדי להתכחש לעובדה שהם פשוט חמודים ויפים.
איך נראה חתול בריטי קצר שיער?
חתולים בריטיים מגיעים לבגרות בגיל 3 עד 5 שנים, ותוחלת חייהם עשויה להגיע עד 20 שנה. הם נחשבים לאחד מהגזעים הגדולים יותר של חתולים, כאשר הזכרים חסונים וגדולים באופן משמעותי מן הנקבות. זנבם עבה ואורכו בינוני, פרצופם עגול, חוטמם קצר ורחב, והלחיים שלהם מלאות. אוזניהם קטנות ומעוגלות, כאילו מנסות להתמזג עם הראש העגלגל. יש להם עיניים גדולות ועגולות, בדרך כלל בצבע כתום ולעיתים אפילו כחלחל או ירקרק.
צבע הפרווה של חתול בריטי קצר שיער הוא בדרך כלל אפור בגוון כחול (זו הסיבה שרבים מכנים אותם "חתול כחול בריטי"), אולם ניתן לראות גם חתולים בריטיים שפרוותם שחורה, לבנה, חומה, בצבעי סגול או לילך ואפילו אדום. לעיתים פרוותם תהיה במספר צבעים, למשל פרווה שבחלקה התחתון בצבע לבן וקצותיה בגוון שחור, כחול או אדום. תיתכן גם פרווה בדוגמת פסים או כתמים בשני צבעים.
אידיאלי כחיית מחמד
חתול בריטי קצר שיער מתאפיין לא רק במראה יפהפה אלא גם במזג נוח להפליא, ההופך אותו לחיית מחמד קלאסית בבתים שיש בהם פעוטות או בעלי חיים אחרים. חתולים בריטיים נחשבים לעצמאיים באופן יחסי, אינם תלותיים בבעליהם או תובעניים יתר על המידה; בניגוד לחתולים אחרים שנוהגים ליילל או לשרוט רהיטים וחפצים, חתולים בריטיים בדרך כלל שקטים, נהנים להישאר בתוך תחומי הבית ומבלים את רוב שעות היממה בנמנום, למעט פרקי זמן קצרים של אכילה, טיפוח עצמי או משחק בצעצוע כזה או אחר.
אופן הטיפול בחתול בריטי קצר שיער
כמו חתולים אחרים, גם הבריטיים נוהגים לנקות את פרוותם באמצעות ליקוק וכך דואגים לשמור עליה מבהיקה ונקייה. יחד עם זאת מומלץ לסייע להם במשימה ולהבריש את פרוותם בעדינות אחת לשבוע באמצעות מברשת ייעודית. עורם נוטה להיות שמנוני ולכן כדאי גם לעשות להם אמבטיה מדי פעם, תוך שימוש בשמפו שמתאים לפרוותם.
למרות מקורם, חתולים בריטיים לא אוהבים לשתות תה, אבל בהחלט לא יסרבו לחטיף או אוכל. כיוון שהם גרגרנים למדי, כדאי לשים לב לתזונה שלהם ולא להפריז בנשנושים, אחרת הם עלולים לעלות במשקל ולסבול מבעיות בריאותיות. בכל הנוגע למזון חתולים, כדאי לרכוש עבורם שק מזון שיתאים לטיפוח הפרווה, לגילם ולמצבם הבריאותי.